Apa yang Anda Cari ?

Sunday, 26 October 2014

KEMPISKAN PERUT ANDA YANG BERLEMAK DENGAN PRODUK PECAH LEMAK TERHEBAT..

Jika anda sedang mencari satu produk yang boleh memecahkan lemak-lemak tepu dalam badan anda, produk yang berkualiti tinggi, selamat dan mempunyai banyak lagi manfaat lain, anda harus pertimbangkan Asid Lemak Omega 3.Kaitan antara Omega 3 dan penurunan berat badan seolah-olah sedang tersebar luas berikutan penyelidikan terbaru berkaitannya. Sudah sampai masanya anda perbanyakkan omega 3 dalam makanan harian anda dan sebagai makanan tambahan.

Syarikat yang melakukan kajian telah menguji hubungan antara Omega 3 dan penurunan berat badan pada kumpulan wanita yang sangat gemuk diberi diet kalori yang sangat rendah. Mereka yang diberi omega 3 kehilangan berat badan kira-kira 20% lebih banyak daripada mereka yang sebaliknya.


Omega 3 digabungkan dengan diet dan senaman dapat membantu usaha penurunan berat badan dengan lebih berkesan.


Jadi, Apakah Asid Lemak Omega 3 ...? 

Omega 3 dan Omega 6, adalah asid lemak perlu (EFA).


Makanan yang mengandungi omega 3 antara lain: 

 • Minyak biji-bijian 
 • ikan berminyak 
 • minyak kacang soya 
 • biji labu 
 • Sayuran berdaun hijau, misalnya bayam

Bahan-bahan utama dalam Omega 3 adalah asid docosahexaenoic (DHA) dan asid eicosapentaenic (EPA), yang terdapat dalam minyak ikan. Asid alfa-linoleik (ALA) pula terdapat dalam minyak seperti minyak biji rami. Badan menggunakan ALA untuk membuat DHA dan EPA. 

Walaupun penemuan yang menghubungkan omega 3 dan penurunan berat badan adalah agak baru, tetapi Omega 3 telah lama diketahui sebagai penting untuk mengekalkan kesihatan membran sel. 


Omega 3 asid lemak juga membantu untuk mengurangkan risiko: 

 • Penyakit jantung dan strok 
 • Hipertension
 • Sakit sendi dan pelbagai keadaan reumatik 
 • Beberapa masalah kulit 
 • Depression
 • Alzheimer

Omega 3 juga membantu mengawal tahap gula dalam darah dengan meningkatkan sensitiviti insulin. Maka, ianya sesuai untuk mereka yang mempunyai kandungan gula yang tinggi dalam darah.Apakah Anda Memerlukan Makanan Tambahan Omega 3? 

Jika anda tidak mampu untuk makan makanan yang kaya dengan omega 3 setiap hari dan inginkan manfaat omega 3 dan juga mahu menurunkan berat badan, anda harus pertimbangkan untuk mengambil makanan tambahan.

Suplemen Minyak ikan antara yang paling banyak dipasaran dan ia adalah pilihan yang baik. 

Carilah suplemen minyak ikan laut dalam yang memberikan sekitar 1.000mg, di mana DHA dan EPA dalam jumlah yang hampir sama. 

Mereka yang mempunyai penyakit jantung, mungkin memerlukan sebanyak 3,000mg sehari. 

Jika anda sedang mencari Suplement minyak ikan yang berkualiti tinggi, anda harus pertimbangkan OMEGA GUARD SHAKLEEOmega guard ..antara suplemen yang digalakkan untuk kita ambil setiap hari kerana badan kita tidak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 dengan sendiri. Omega-3 ini perlu untuk badan kita proses metabolisma, untuk otak, untuk alahan, untuk asma, untuk sendi, untuk kesihatan jantung, untuk kawal berat badan dan untuk kulit yang cantik...---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN
DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN
MODAL SERENDAH RM75 
PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI"


HUBUNGI SAYA
FB : Ummi Hanifah Abd Halim 
Phone : 017-3725667 (sms/whatsapp) 
Email : tollgategirl@yahoo.com 


* COD - Saujana Utama; Puncak Alam; Alam Budiman; Sri Pristana; Sungai Buloh; Desa Coalfield; Sunway Kayangan; sepanjang jalan batu Arang dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment