Apa yang Anda Cari ?

Friday, 9 May 2014

KOLAGEN TERBAIK DI PASARAN

Sempena usia yang akan menginjak ke angka 3 tahun depan, saya nak menyentuh tentang penuaan.


Bila sebut tentang penuaan, pertama yang akan kita perhatikan adalah kulit. Tapi..kalau makan kolagen terbaik tiap-tiap hari pastinya kulit takde masalah. hehehehe


Kita semua tahu yang wanita ingin kelihatan sentiasa nampak cantik dan mantap. Kalau boleh wajah nak nampak sebaya dengan anak yang masih belasan tahun. Kerana, bagi wanita kecantikan itu sumber keyakinan diri. 

Untuk pengetahuan anda, bila seseorang itu (gadis atau jejaka) meningkat dewasa, banyak protein yang ada dalam kulit mula hilang. Bila dah hilang, kulit akan mula menjadi kedut dan bewarna kusam. So, apa kena mengena dengan kolagen nya? Kolagen sebenarnya adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit-kulit kita mengandungi kolagen. 
kulit cantik

Dan, apa akan jadi kalau kulit kekurangan kolagen tertentu:

  • Kulit kusam, kedut dan kendur (Pigmentasi kulit)
  • Cepat letih & lesu
  • Sakit badan dan sendi
  • Tulang rapuh
  • Mudah lupa
  • Kurang penglihatan
  • Kuku rapuh & tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur


Sebab itu lah ada makcik-makcik yang pakai kolagen akan kata "Kolagen ni kasi awet muda wehh". Sebenarnya, kolagen ni umpama refill. Kolagen adalah protein yang terdapat dalam kulit. So, bila anda ambil supplement yang berunsurkan kolagen, ianya membuatkan kulit anda nampak cerah dan tak kedut sebab dia dah ganti protein yang dah hilang / kurang. Bila dah cerah dan tak kedut, korang akan nampak makin muda la kan? Itu je yang berlaku sebenarnya.

Terdapat banyak kolagen dipasaran, tetapi bagaimana anda mahu memilih kolagen yang terbaik dan sesuai dengan duit yang anda keluarjan.


8 panduan memilih kolagen yang terbaik... 

  • Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  • Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  • Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  • Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  • Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  • Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  • Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  • Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin



Ini dia, Shaklee Collagen Powder
Keberkesanan Shaklee Collagen Powder Terbukti Berkesan Dalam 8 Minggu

Shaklee Collagen Powder Sangat Istimewa Dan Berkesan
# Suplemen kolagen semulajadi paling hebat untuk kulit cantik yang mengandungi 4,00-mg proprietari RSS (Red SnapperScale) Collagen iaitu KOLAGeN BERKUALITI TINGGI DAN TULEN yang diekstrak daripada sisik ikan merah

# Sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen dengan kadar serapan kolagen yang paling tinggi dan skala pencemaran yang sangat sedikit berbanding kolagen binatang

# Kolagen Shaklee bermolekul sangat ringan iaitu kira-kira 1,000 Dalton yang MUDAH DISERAP OLEH BADAN dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan kulit dengan BERKESAN dan menjadikan kulit cantik, muda dan anjal.

# Shaklee Colagen Powder MUDAH LARUT dan SEDAP dengan minuman kegemaran anda. 
Peknya mudah dibawa ke mana-mana sahaja. jadi sangat mudah untuk dapatkan kulit yang cantik.


Apa fungsi setiap bahan dalam Shaklee Collagen Powder?


Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Setiap kotak mengandungi 15 sachets untuk kegunaan selama 15 hari, kalau ambil 2 kotak, cukup untuk kegunaan sebulan, tapi jika ambil 3 kotak apa yang anda akan dapat?
  1. FREE MEMBERSHIP+MEMBERKIT (Worth RM75)
  2. OFF RM180 ON PRODUCT PRICE!
  3. OWN SHAKLEE ID
  4. ENTITLE TO GET CASH BONUS IN FOLLOWING MONTH (worth RM30++)
  5. OPPORTUNITY TO START BUSINESS WITH SHAKLEE (ur choice :D )


Berminat?? Jom hubungi saya :)
Telephone : 0173725667
Instagram : mamaummi
FB : Ummi Hanifah Abd Halim
Page : Kedai Online MamaUmmi
Email : tollgategirl@yahoo.com