Apa yang Anda Cari ?

Thursday, 18 September 2014

KEBAIKAN ALFALFA UNTUK KESIHATAN

Kebaikan Alfalfa


Jika anda atau seseorang yang anda kenal mempunyai Artritis, maka anda mungkin sedia maklum tentang manfaat Alfalfa terhadap penyakit tersebut. Bukan itu sahaja, anda juga harus tahu, Alfalfa juga membantu dalam mencegah asma, alahan, gout, selsema, senak, masalah pencernaan, ulser, pembendungan cecar (fluid retention), PMS, masalah resdung, anemia, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, dan jerawat!


Bayangkan ... 

Berjalan dengan laju di sekitar tasik dengan anak-anak anda buat kali pertama sejak bertahun-tahun yang lepas ... kerana anda tidak lagi mengalami kesakitan yang disebabkan Artritis

Menikmati keseronokan mengemas rumah bersama isteri anda dan anda tidak lagi bersin dan selsema.

Makan apa sahaja di restoran kegemaran anda tanpa perlu memikirkan rasa ketidakselesaan di perut selepas makan. Kerana anda tahu ia tidak akan berlaku kali ini! 

Mendengar doktor anda memberitahu bahawa paras kolesterol telah menurun dengan ke paras normal sejak lawatan terakhir anda beberapa bulan yang lalu! 


Apa yang lakukan? Hanya satu perkara yang mudah ... 

Anda telah mula mengambil Alfalfa! 


Seperti artikel saya sebelum ini yang telah mengupas tentang apa itu Alfalfa, kita tengok pula apakah vitamin dan mineral yang menjadikan alfalfa sebagai satu herba yang luarbiasa. 

Anda boleh menjumpai vitamin berikut dalam alfalfa: 


Vitamin A - untuk rabun malam. Ia membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan tumbesaran dan kecergasan; menggalakkan kulit yang sihat & ia penting semasa kehamilan. 
Vitamin E - mencegah kemandulan. Ia sangat berguna dalam rawatan distrophy otot; menghalang deposit kalsium dalam saluran darah; digunakan dalam rawatan masalah jantung; dan menggalakkan rentak otot di dalam badan. 
Vitamin U - Ia digunakan dalam rawatan ulser peptik. 
Vitamin B6 - membantu dalam penyerpan makanan dan protein dan juga metabolisme lemak. Ia menghalang pelbagai gangguan saraf dan kulit dan mencegah loya. 
Vitamin K - penting untuk pembekuan darah. Juga penting untuk fungsi hati. 
Vitamin D - mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan betul gigi dan tulang. 


Berikut adalah mineral dalam Alfalfa: 

Kalsium - membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah beku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf. 
Besi - diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu membawa oksigen dalam darah. 
Kalium - perlu untuk otot, saraf, tindakan jantung dan tindak balas enzim; digests lemak. 
Fosforus -diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkaitan dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan kesihatan tisu saraf. 
Chlorin - membersihkan dan menyucikan badan, merendahkan gula lemak dan metabolisma kanji. 
Sodium - mengawal haba di dalam cecair badan; meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah; merangsang limpa, merangsang usus dan perut untuk tindakan yang lebih besar. 
Silikon Magnesium - membantu mencegah sembelit, perlindungan untuk kulit dan badan, merangsang otak. Ciri-ciri lain Alfalfa: 


Tinggi protein-Alfalfa mempunyai 18.9% berbanding daging lembu 16.5%, susu 3.3% dan telur 13.1%. Otot terdiri daripada protein dan kekurangan Protein menyebabkan lemah dan keletihan.

Ia mempunyai akar yang jauh kedalam tanah untuk mencari mineral didalam tanah yang tidak dapat dicapai oleh tumbuhan lain. Purata tumbuhan Alfalfa mempunyai akar 10-20 kaki panjang. Hanya dengan mengambil beberapa tablet Alfalfa setiap hari, bermula sekarang anda boleh: 

 • Melihat dan merasa lebih muda 
 • Membuang kesakitan, kekejangan dan bengkak artritis 
 • Elakkan selesema, selesema, atau jangkitan lain dengan mudah 
 • Diri anda dari asma, alahan dan masalah resdung 
 • Menurunkan tekanan darah dan tahap kolesterol 
 • Mengurangkan senak kronik dan menyembuhkan ulser 
 • Menghilangkan bengkak akibat pengumpulan cecair 
 • Bebas daripada bau badan yang memalukan 
 • Menghilangkan keletihan 
 • Mengurangkan atau menghapuskan gejala-gejala PMS 
 • Mengelakkan masalah prostat 
 • Memberhentikan jankitan pada buah pinggang dan saluran kencing 
 • Menyembuhkan jerawat dan penyakit kulit yang lain
 • Mencegah dan merawat Gout
 • Mencegah dan merawat keputihan.Sekarang anda boleh mengelakkan beberapa penyakit dengan mula mengambil Alfalfa.ALFALFA COMPLEX SHAKLEE


Berminat untuk mencuba Alfalfa? Hubungi saya di 0173725667


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN
DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN
MODAL SERENDAH RM75 
PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI"


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 
FB : Ummi Hanifah Abd Halim 
Phone : 017-3725667 (sms/whatsapp) 
Email : tollgategirl@yahoo.com 
* COD - Saujana Utama; Puncak Alam; Alam Budiman; Sri Pristana; Sungai Buloh; Desa Coalfield; Sunway Kayangan; sepanjang jalan batu Arang dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA