Apa yang Anda Cari ?

Monday, 11 March 2013

MASALAH USUS TIDAK SIHAT MENYEBABKAN MAKAN APA-APA SUPPLEMENT PUN TAK MENDATANGKAN HASIL


Ramai dalam kalangan kita mengambil jalan singkat untuk mencantikkan kulit yang berjerawat dan ingin menguruskan badan dengan membeli krim-krim kecantikan dan pil-pil menguruskan badan tetapi selepas 3 bulan, 6 bulan, setahun, masih juga tidak menampakkan kesan. Apa pulak kaitan dengan masalah usus?

Bila barangan yang diambil itu tidak menampakkan kesan, maka terimalah kenyataan bahawa badan kita mengandungi banyak TOKSIN dan USUS BESAR kita juga KOTOR sehingga tidak berlakunya PENYERAPAN khasiat daripada makanan kesihatan yang kita ambil ke dalam sel-sel di dalam tubuh badan kita. Oleh itu, jika anda inginkan kecantikan yang semulajadi maka, anda seharusnya menjaga kesihatan terlebih dahulu. Bagaimana menjaga kesihatan? Pastikan usus besar anda bersih! Alah, setakat usus! Ada apa dengan usus kita?   


Tahukah anda BARAH USUS sudah diramalkan mengambil alih penyakit jantung sebagai pembunuh pertama pada abad ke 21? Adalah sesuatu yang bijaksana untuk kita memberi perhatian terhadap kesihatan usus besar kita untuk mencegah penyakit yang membawa maut ini. 

Sebelum kita memulakan penjagaan kebersihan usus besar, kita perlu mempunyai pengetahuan tentang saluran pencernaan iaitu termasuk USUS KECIL dan KOLON atau USUS BESAR. Jika sisa buangan dibenarkan berkumpul di dalam usus kita dan terbiar MELEKAT PADA DINDING USUS dalam suatu tempoh tertentu, ia akan menghasilkan bahan yang berbahaya. 

Ini akhirnya akan diserap ke dalam saluran darah menyebabkan KEGAGALAN FUNGSI HATI dan menjejaskan sistem metabolik tubuh. Keadaan ini dikenali sebagai KOPROSTASIS atau nama glamournya tanda awal SEMBELIT!!- faktor asas yang menjadi punca kepada beberapa jenis PENYAKIT KRONIK. Sebaik saja KOPRORASIS dibenarkan terbentuk, seperti karat yang di degil di atas sehelai kain, ia amat sukar ditanggalkan. Perkara terpenting kepada pesoalan di sini ialah pencegahan.FAKTA TENTANG KOLON ATAU USUS BESAR


1. Usus dihuni oleh bakteria baik dan jahat/ perosak
2. Usus dihuni oleh lebih daripada 100 jenis bakteria dan jumlah keseluruhannya ialah sebanyak 100 trilion.
3. Jumlah ini mewakili 20,000 kali ganda penduduk di planet bumi. (Subhanallah, hebatnya penciptaan manusia!)
4. Usus yang sihat, nisbah ideal bagi bakteria baik kepada bakteria jahat ialah 80:20 tetapi malangnya amat sukar dicapai berikutan pelbagai faktor persekitaran negatif.
5. Secara amnya, bakteria JAHAT jauh MENGATASI bakteria yang BAIK.TANDA-TANDA MASALAH USUS


Bagaimana kita mengetahui bahawa usus kita tidak sesak dan berada dalam keadaan seimbang? Cara yang palin mudah untuk mengetahui pergerakan kumbahan kita adalah dengan memeriksa keadaan najis:


  1. Warna dan bau – Warna lebih gelap dengan bau yang tidak tertahan, menunjukkan keadaan paling buruk
  2. Bentuk – Bentuk pisang dengan ukuran 3 sentimeter lebar dan 6 sentimeter panjang dianggap ideal
  3. Kekerasan – Ketidakupayaan mengekalkan bentuk adalah tanda usus besar tidak sihat (sembelit dan selalu cirit birit)
  4. Tempoh masa – Tidak terlalu lama di dalam tandas ( ini 5 minit meneran tak keluar-keluar jugak). Masa yang ideal ialah 2-3 MINIT sahaja.
  5. Jumlah – Berat bahan buangan adalah lebih kurang 1 KG. Najis yang tenggelam menandakan usus tidak sihat dan najis yang terapung menunjukkan perut yang sihat.

TANDA LAIN BAGI MASALAH USUS

1. MASALAH KULIT DAN BERJERAWAT
2. NAFAS BERBAU (takkan selalu nak guna listerine aje!)
3. PERUT BUNCIT
4. SAKIT BAHU
5. LETIH KETERLALUAN
6. SEMBELIT ( tipulah ni kalau tak pernah sembelit)
7. KERAP SAKIT KEPALA


Sekiranya anda mengalami petanda2 yang anda mempunyai masalah usus, jangan ambil mudah. Segera la cari penyelesaian. 


Kami di Shaklee dapat membantu anda untuk menyokong kesihatan usus..

Herb-lax dapat membantu....Apa itu Herb-lax? Klik SINI


Nak order Herb-Lax?


HUBUNGI SAYA
Email: tollgategirl@yahoo.com
H/P no: 017 3725667
FB: Ummi Hanifah Abd Halim
Instagram: mamaummi


COD - Saujana Utama; Puncak Alam; Alam Budiman; Sri Pristana; Sungai Buloh; Desa Coalfield; Sunway Kayangan; sepanjang jalan batu Arang dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA 


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?
BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..
MODAL SERENDAH RM75
PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI"