Apa yang Anda Cari ?

Saturday, 10 May 2014

CINCH TEA UNTUK TINGKATKAN TENAGA DAN METABOLISME

Tengok master Wan Fatihanum amalkan Cinch Tea, rasa teringin pula. lebib-lebih lagi, sejak kebelakangan ini badan selali letih akibat dari lupa telan supplement.

Maka, hari semalam pun order dan hari ini bermula la pengambilan Cinch Energy Tea. Dah namapun Cinch Energy Tea, pastinya yang saya harapkan adalah Tenaga..Dan ternyata benar, sampai jam ni saya masih segar seperti awal pagi.


Disebabkan mata yang masih segar, maka elok la saya kongsikan dengan anda apakah kandungan ajaib yang ada dalam Cinch Energy Tea serta kebaikannya.



Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MI




1) TAURINA

2) MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun
3) RED TEA EXTRACT
4) WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
5) ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)


Nak tau tak, perbezaan Teh ini dengan teh-teh lain yang kita minum?


Istimewanya adalah terdapat banyak ekstrak didalamnya.


Ini dia fungsi-fungsi beberapa ekstrak yang ada dalam teh ini:


1) MATCHA GREEN TEA

* antioksida yang sangat tinggi
* energy booster
* metabolisme booster
* bakar kalori up to 4x

2) TAURINA

* menggalakkan metabolisme
* lebih bertenaga
* larutkan lemak
* membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA

* membakar lemak-lemak berlebihan
* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
* meningkatkan metabolisme
* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA

* melarutkan lemak
* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
* agen detox yang kuat

5) RED TEA

* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak




CINCH ENERGY TEA MIX ini bukan sahaja mempunyai pelbagai khasiat seperti di atas, malah ia :



1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)

2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan


Kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX ini pula:


* sebagai penggalak TENAGA semulajadi
* Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
* Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
* TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.



CINCH ENERGY TEA MIX ini termasuk dalam Set Kurus Shaklee...
Sebab ia boleh membekalkan tenaga kepada mereka yang sedang dalam proses diet yang sihat untuk menurunkan berat badan.

Rupanya, banyak fungsi CINCH ENERGY TEA MIX ni...Memang bagus la untuk yang nak turunkan berat badan.


Bagi yang kurang bersenam dan yang kurang melakukan aktiviti fizikal amat-amat digalakkan ambil CINCH ENERGY CINCH TEA MIX ini kerana ia membantu untuk boost metabolisme kita.


CINCH ENERGY TEA MIX datang dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk. Ikut suka anda...


Nampaknya saya dah mula sukakan Cinch Enery Tea Mix.






Untuk Maklumat lanjut mengenai Produk Shaklee dan Harga, sila berhubung terus dengan saya di tollgategirl@yahoo.com atau boleh SMS/Whatsapp saya di 017.3725667. Nak call pun boleh...