Kedai Online MamaUmmi

Wednesday, 30 January 2013

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER SEBANYAK YANG MAMPU

6 comments:
Malam tadi, tengah buat2 blogwalking terjumpa satu blog yang ada satu entry ni agak menarik minat blogger2 semua. tajuk entry ni : 
Segmen: Jom Tambah follower Sebanyak Yang mampu
Menarik kan? Blogger yang tak mau ada banyak follower...
Jom kita semua join segmen  Jom Tambah Follower Sebanyak Yang Mampu ini yang di create oleh Blogger Yaya. Kalau korang rajin meh la letak link korang kat ruangan komen bawah entry saya ni.... Senang sikit aku nak blogwalking kat Blog korang. Jangan lupa FOLLOW blog saya ni ye!



Apa-apa pun segmen ni yang penting nya boleh jadi ruangan untuk kenal-kenal dengan blogger yang ada. Al-maklum la, kite ni perlu lah support menyaport betol x?? korang ajak la kawan-kawan join sekali k.. 
Bukan susah pun nak join. Apa yang penting jom kita BlogWalking!!!

Nak Join???

klik SINI
Segmen ini akan Berakhir: 15 Februari 2013


Nak mengambil suplement/vitamin untuk amalkan gaya hidup sihat pun boleh contact saya....
saya merupakan pengedar sah shaklee...
Harga TERBAIK!!!!!! untuk rakan2 blogger...
PM/SMS 0173725667 

Tuesday, 29 January 2013

OMEGA GUARD SHAKLEE

No comments:
Terdapat tiga jenis asid lemak yang merujuk kepada Omega-3, iaitu:

  • ALA (alfa-linolenik asid), 
  • EPA (eicosapentaenoic) dan 
  • DHA (asid docosahexaenoic). 

Memang susah nak menyebutnya tapi ketahuilah ketiga-tiga mereka adalah amat penting untuk kesihatan kita. Omega-3 adalah asid lemak yang penting dan perlu untuk kesihatan. Omega 3 mesti dimasukkan kedalam dalam diet seharian kita kerana tubuh manusia tidak boleh mengeluarkan asid lemak ini dengan sendiri. Tetapi apa sebenarnya kegunaan omega-3 dan apa yang omega-3 ini lakukan untuk kesihatan manusia?

Penyelidikan secara meluas telah menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 dapat mengurangkan keradangan, membantu untuk mencegah penyakit radang seperti penyakit jantung dan artritis. Selain itu, omega-3 juga penting untuk otak, yang memberi kesan kepada tingkah laku dan fungsi kognitif, dan adalah sangat perlu kepada ibu mengandung untuk perkembangan janin. 

Menurut University of Maryland Medical Center (UMM), omega-3 juga boleh:


  • Meningkatkan kesihatan arteri dengan membantu untuk mengurangkan pembentukan plak dan darah beku dalam arteri yang membawa kepada otak.
  • Memperbaiki tahap kolesterol dengan merendahkan trigliserida dan meningkatkan tahap HDL (kolesterol baik). Manfaat ini datang daripada DHA dan EPA.
  • Meningkatkan kesihatan sendi dengan mengurangkan kelembutan sendi dan kekejangan yang dikaitkan dengan artritis dan osteoartritis.
  • Meningkatkan kesihatan tulang dengan memberi kesan positif pada tahap kalsium dalam badan, mengurangkan kejadian kehilangan/kerapuhan tulang.
  • Meningkatkan kesihatan mental dengan membantu melindungi sel-sel saraf di dalam otak, membenarkan sel-sel saraf berkomunikasi lebih baik dengan satu sama lain. Orang yang kekurangan omega-3 boleh mengalami kemurungan, gangguan bipolar, skizofrenia, gangguan makan, dan ADHD.
  • Meningkatkan kesihatan kulit dengan membantu untuk mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan dengan masalah kulit seperti jerawat dan psoriasis.
  • Meningkatkan kesihatan usus dengan mengurangkan keradangan usus, membantu mengurangkan gejala penyakit Crohn dan kolitis ulser.
  • Meningkatkan kesihatan paru-paru dengan mengurangkan keradangan dalam penyakit seperti asma. 
  • Meningkatkan kesihatan haid dengan mengurangkan kesakitan yang dikaitkan dengan PMS dan haid.
  • Membantu mencegah kanser. Kanser kolon, payudara dan prostat semuanya telah dikaitkan dengan pengambilan omega-3 yang rendah.
  • Meningkatkan kesihatan wanita hamil dan perkembangan anak mereka. DHA penting untuk pembangunan visual dan neurologi pada bayi.
MARI KITA BERKENALAN PULA DENGAN OMEGA GUARD SHAKLEE...
Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee:
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


Untuk mendapatkan Omega Guard Shaklee atau mana2 produk Shaklee, berhubung terus dengan saya di 0173725667 atau email ke tollgategirl@yahoo.com

Monday, 28 January 2013

HERB-LAX SHAKLEE

No comments:

Anda seorang yang menjaga kesihatan? 
Anda nak singkirkan toksin dari badan?
Anda yang jenis sukar buang air besar erti kata lain SEMBELIT? atau 
Anda ingin menurunkan berat badan?

Saya cadangkan Herblax Shaklee..ape sebenarnye Herblax ni..nama lain yg mudah untuk kita fahami adalah "Julap"..tapi Herblax bukan sebarang julap..jom kenali Herblax..

Perbezaan Shaklee Herblax

Ramuan asas produk ini terdiri dari kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.
Ia mengandungi 9 herba semulajadi : alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root.

Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Manfaat Utama :

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • Mengempiskan perut (sangat sesuai bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan-kurus)
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas, sebagai minuman teh herba.

Rekomendasi :

Untuk kesihatan berpanjangan : 2-3kali seminggu - 4biji setiap kali sebelum tidur.
Untuk pembersihan usus / detoksifikasi, melawan kanser, mengawal berat badan : 2kali sehari - 3biji setiap kali (selepas makan dan sebelum tidur)

PERHATIAN !
Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herblax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12jam selepas pengambilan.
Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 5-8biji dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman / pembuangan kembali normal.

Berminat untuk mendapatkan Herb-lax atau mana2 produk Shaklee, boleh SMS saya di 0173725667 atau email ke tollgategirl@yahoo.com

PERFORMANCE DRINK MINUMAN PENAMBAH TENAGA

No comments:


Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang dahaga untuk si JUARA
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.


Shaklee menggelarkannya "PERFORMANCE DRINK" ialah kerana telah terbukti di makmal (ujian makmal bersama-sama high-level athletes) bahawa:

  1. Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan. Kurang rasa haus.
  2. Mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium (tiada pada minuman isotonik jenama lain).
  3. Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.



Performance Drink ini sesuai diambil ketika :

  • cuaca panas melampau (badan dehydrated)
  • badan tidak sihat (demam/ selesema/ cirit-birit)
  • beriadah
  • dan lain-lain lagi.


Golongan yang sesuai mengambil Performance Drink:

  • Mereka yang aktif bersukan .
  • Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
  • Mereka yang menghidap gout.
  • Ibu yang menyusukan anak.
  • Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (terutama muntah air) akibat dari morning sickness, dan tiada selera makan.
  • Mereka yang kurang minum air.
  • Mereka yang kerap sakit kepala.
  • Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
  • Kanak-kanak yang demam.
  • Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat (kerana Performance Drink tiada karbonat!)

ZINC COMPLEX

No comments:

Zink merupakan mineral penting yang merangsang kira-kira 100 enzim dalam badan. disini, saya senaraikan 17 kelebihan dan kegunaan zink:


  • Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.
  • Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.
  • Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
  • Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.
  • Gangguan Prostat: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.
  • Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.
  • Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
  • Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
  • Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
  • Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
  • Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .
  • Aturan Enzim: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.
  • Kanser: Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.
  • Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.
  • Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut
  • Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.
  • Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.
Walaupun jumlah sebenar zink yang diperlukan untuk menyokong badan manusia adalah agak kecil, kesannya pada badan adalah sangat besar.


Sumber Zink

Zink hadir dalam pelbagai jenis makanan yang diambil oleh orang ramai setiap hari. Makanan yang kaya dengan zink adalah tiram. Selain tiram, zink  boleh didapati dala daging merah, ayam, makanan laut, bijirin penuh, bijirin yang diperkaya kacang dan juga produk tenusu.

Penyerapan zink yang lebih tinggi boleh didapati dari protein haiwan, berbanding dengan protein tumbuhan. Satu elemen yang hadir dalam keseluruhan bijirin, roti, bijirin dan kekacang yang dipanggil phytate juga boleh mengurangkan penyerapan zink.


Zink dan Badan Manusia

Dalam tubuh manusia yang purata, terdapat kira-kira 2 hingga 3 gram zink. Kebanyakan ini ditemui dalam tisu otot dan tulang. Secara umumnya, kebanyakan orang dewasa tidak memerlukan suplemen zink jika mereka makan makanan yang sihat dengan sayur-sayuran, buah-buahan dan beberapa sumber protein.

Lelaki memerlukan lebih zink daripada wanita, sebagai mineral dikeluarkan apabila seorang lelaki berejakulasi. Lelaki yang lebih aktif secara seksual memerlukan lebih zink, kerana air mani mengandungi zink yang tinggi.

Anda berminat nak cuba suplemen zinc dari jenama Shaklee?

Nutrition Fact: Sebiji Zinc Shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian). dan oh ya Zinc bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan*
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Wednesday, 23 January 2013

VITAMIN E SHAKLEE

No comments:

Vitamin E adalah vitamin larut lemak. Vitamin E merupakan vitamin antioksidan yang aktif. Namun begitu, kehadiran Selenium di dalam Vitamin E, meningkatkan potensi kefungsian Vitamin E itu sendiri. Kedua duanya bersifat antioksidan di mana ianya bekerjasama untuk melambatkan penuaan.

Inilah istimewanya Vita-E Complex keluaran SHAKLEE. Mengandungi Vitamin E semulajadi bersama-sama Selenium.  


Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:

  1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
  2. Cari perkataan mixed tocopherol dalam label
  3. Pilih Vit E yg berserta selenium
  4. Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan


Antara fungsi Vita-E Complex adalah:

  • Memelihara kesihatan kulit, melambatkan proses penuaan
  • antioksidan yang sangat penting dalam pencegahan kanser dan  penyakit kardiovaskular
  • Bersifat anti-imflammatory
  • Bersifat diuretic, mengurangkan tekanan darah tinggi
  • mengurangkan risiko penyakit katarak
  • Membantu kesuburan lelaki dan wanita
  • Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi ibu2 yang mengandung
  • Menyokong fungsi penghantaran oksigen ke seluruh badan bagi meningkatkan stamina
  • Bekerjasama dengan Vitamin A untuk melindungi paru2 daripada pencemaran udara
  • Mengurangkan risiko masalah jantung dan strok
  • Mengelakkan / mengurangkan masalah darah beku
Makanan yang kaya dengan vitamin E adalah seperti  kacang soya, minyak sayuran, kekacang (walnut, peacan, peanut), telur, bayam dan sayuran hijau




* 400 IU Vitamin E dari sumber semulajadi.
* 10 mcg Selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E.
* Grape Seed Extract



Tentu ramai yg nak tahu.. kenapa Shaklee tambah ekstrak biji anggur kat vitamin E tu.. bukan saje suka2 yer... meh kita baca kelebihan grape seed extract (ekstrak biji anggur)..

  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.
JADI, YANG NAK JAGA KESIHATAN, KECANTIKAN KULIT, ANDA MESTI DAPATKAN VITAMIN E YANG TERBAIK IAITU VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE...






Sunday, 20 January 2013

CARA MENGUJI KEANJALAN KULIT

No comments:

Pada saat usia semakin meningkat, keanjalan kulit semakin berkurangan. Kulit menjadi keras dan berkerut, ini merupakan faktor penuaan dan kemerosotan fungsi kulit. Perubahan fizikal kulit menjadi semakin ketara menjelang usia 45 tahun.
Seperti yang anda sedia maklum kulit merupakan organ homeostasis ( pengekalan atau mekanisma kawal atur persekitaran dinamik dalaman (badan organisma) yang malar.). Kulit terdiri dari 2 lapisan iaitu lapisan epidermis ( luar ) & lapisan dermis ( dalam). Kulit berfungsi  sebagai  

  • Perlindungan
  • Mencegah dehidrasi ( gangguan dalam keseimbangan cairan dalam tubuh)
  • Rangsangan luar
  • Menyimpan lemak
  • Sintesis Vitamin D
  • Menghasilkan bau dan penyamaran
  • Kawalaturan suhu

Eksperimen ini menunjukkan pendekatan beberapa peringkat umur secara fungsional kulit yang terbentuk sebagai hasil kemerosotan  radikel bebas. Lakukan eksperimen ini dan perhatikan kedaan kulit kemudian bandingkan dengan usianya. Uji sama ada kulit berfungsi secara fungsional lebih muda atau lebih tua dibanding usia biologis.
Cuba cubit kulit di bawah lengan dan tahan selama 5 minit. Kemudian lepaskan dan hitung masa yang diperlukan untuk ianya rata kembali. Semakin cepat waktunya, semakin muda usia fungsional kulit.


Waktu (masa)
Usia Fungsional (tahun)
1-2
20-30
3-4
30-44
5-9
45-50
10-15
60
35-55
70
56 atau lebih
70 ke atas

Saya menjaga keanjalan kulit saya dengan mengamalkan pengambilan Collagen... Supaya kulit saya anjal, tegang, kesihatan rambut, kuku, sendi dan tulang terpelihara.

Anda ada ambil kolagen? Kolagen apa yang anda ambil? adakah ia yang terbaik? bagaimana anda nak tahu?
Panduan memilih kolagen terbaik..


Friday, 18 January 2013

20 REASON PEOPLE HAVE A SEX

No comments:

Stressed out? Have sex. Stress reduction is one of the leading reasons Americans, particularly men, say they have sex, says Richard Caroll. The review, published online in Sexuality & Culture, shows other most frequently cited reasons for having sex include:

VITAMIN CINTA

No comments:

Vitamin Cinta??? Vitamin Cinta pun ada?
Iyer..Ada....Vitamin Cinta itu ialah Vitamin E. 

Vitamin E Shaklee ini mengandungi alpha tocopherol (bukti ianya ASLI) dan beserta dengan selenium untuk memastikan penyerapan berlaku dengan lebih baik.

Nak tahu kenapa dipanggil Vitamin Cinta? 

BABIES and ECZEMA

No comments:
Baby eczema can look a little scary when the red, crusty, almost blistery-looking patches show up on baby's skin, often during their first few months.

Yet baby eczema is not only common, it's also very treatable, and many infants do outgrow it. Not sure if your baby's itchy, irritated rash is eczema? These questions and answers can help you understand what to look for.

What Does Baby Eczema Look Like?

Baby eczema (also called infant eczema or atopic dermatitis) appears in about 10% to15% of children. It shows up as patches of red, leathery, somewhat blistery-looking skin. The skin is almost always tender, itchy, dry, and rough.


While it may appear just about anywhere on baby's body, eczema most often occurs on baby's cheeks, and at the joints of their arms and legs.

Infant eczema can be easily confused with cradle cap, another red, scaly rash of infancy. Cradle cap generally clears up by eight months, and usually appears on the scalp, sides of the nose, eyelids and eyebrows, and behind the ears.

Wednesday, 16 January 2013

TEKANAN MENJADIKAN ANDA SAKIT?

No comments:

Adakah Tekanan Membuat Anda sakit? Ia adalah sangat mustahil. Tekanan memberi kesan kepada jantung, berat badan, kulit dan banyak lagi.

Di sebabkan tekanan, denyutan jantung meningkat dan jantung bekerja lebih keras. Darah lebih mudah pekat dan beku. Darah beku yang terbentuk bukan disebabkan, adalah tidak baik.

Sistem Imun semakin lemah dan anda akan lebih mudah terdedah kepada jangkitan penyakit, dan jangkitan.

Tuesday, 15 January 2013

MENGURANGKAN RISIKO UNTUK PENYAKIT JANTUNG

No comments:



Mengekalkan jantung yang sihat dan kuat boleh mengurangkan risiko anda untuk mendapat penyakit jantung. Ia tidak menjadi sukar jika anda mengikuti beberapa garis panduan.
kesihatan jantung
Kehilangan berat badan. Dua pertiga daripada rakyat Amerika mempunyai berat badan berlebihan atau obes. Menurunkan berat badan yang berlebihan dapat membantu jantung? Jawapannya adalah YA!

Menurut kajian baru-baru ini yang diterbitkan dalam American Journal Fisiologi anda boleh memperbaiki cara fungsi jantung anda dengan hanya kehilangan 12% daripada berat badan anda, sama ada melalui pemakanan, senaman atau kedua-duanya.

Anda boleh mempunyai jantung yang lebih muda hanya dengan menurunkan berat badan anda yang berlebihan.

Monday, 14 January 2013

KANSER PROSTAT DAN TUMOR AGRESIF

No comments:
Scientists at MU have found that treatment with a compound found in grape skins and red wine could increase the chances of a full recovery from all types of prostate cancer, including aggressive tumors. (Credit: Image courtesy of University of Missouri-Columbia)

November 9, 2012 - Resveratrol, sebatian/kandungan yang biasanya ditemui dalam kulit anggur dan wain merah, telah menunjukkan mempunyai beberapa kesan yang baik ke atas kesihatan manusia, termasuk kesihatan kardiovaskular dan pencegahan strok. Kini, University of Missouri penyelidik telah mendapati bahawa kompaun boleh membuat sel-sel tumor prostat lebih terdedah kepada rawatan radiasi, meningkatkan peluang pemulihan penuh daripada semua jenis kanser prostat, termasuk tumor agresif.

Friday, 11 January 2013

OSTEMATRIX SHAKLEE MENJAGA TULANG DAN GIGI ANDA

No comments:

Kita biasa dengar bahawa kalsium melindungi tulang dan segelas susu dipenuhi dengan kalsium, tetapi apa yang anda benar-benar tahu tentang nutrien penting ini? Kebanyakan orang mungkin tidak sedar bahawa kalsium adalah mineral yang paling banyak di dalam badan kita. Kalsium bukan sekadar menguatkan tulang dan gigi anda.


Kalsium: Baik untuk Tulang & Gigi


Kalsium mungkin paling dikenali untuk menguatkan tulang dan gigi. Malah, kebanyakan kalsium dalam badan kita disimpan di dalam tulang dan gigi. Tulang menjalani proses biasa iaitu pecahan dan pembentukan semula, dan kalsium membantu untuk membina tulang baru.

Mendapat kalsium yang cukup adalah penting untuk menjaga tulang anda supaya kuat sepanjang hayat, terutama semasa zaman kanak-kanak, dimana tulang sedang berkembang. Ia juga penting pada warga tua, apabila tulang mula memecah lebih cepat daripada membinanya semula. Tulang yang lama menjadi lebih rapuh dan mudah patah - keadaan ini dipanggil osteoporosis.


Kalsium juga memainkan peranan penting dalam beberapa fungsi badan lain, termasuk:

Thursday, 10 January 2013

TANGANI TEKANAN, KEMURUNGAN DENGAN SUPLEMENT SHAKLEE

No comments:
Masalah mood termasuk kemurungan dan tekanan bukan lagi satu bahan jenaka. Lebih daripada 20 juta orang dewasa Amerika mempunyai gangguan mood dan 40 juta gangguan keresahan. Dan statistik ini tidak termasuk orang yang mengalami masalah kemurungan sekali-sekala sahaja. Faham-faham je la, nak pergi kerja dan balik kerja pun kita akan menghadapai stress di jalan raya.

Untuk kemurungan sahaja, kos tahunan untuk rawatan adalah sangat-sangat tinggi.

Dengan statistik yang menakutkan ini, tidak hairanlah bahawa ramai orang sedang mencari suplement untuk tingkatkan mood, dan ada juga yang mengambil vitamin berunsurkan dadah.


Yang membawa kepada soalan: apakah vitamin yang dapat meningkatkan tahap mood?

Disini saya memberi gambaran ringkas tentang suplemen yang dapat membantu untuk meningkatkan mood anda.

Omega-3 asid lemak: yang ditemui dalam ikan air sejuk dan minyak sayuran tertentu, dan tidak boleh dihasilkan oleh badan, hanya boleh didapati melalui pengambilan suplement, omega-3 asid lemak digunakan untuk membantu kemurungan dan lain-lain masalah psikologi. Emmons mengesyorkan dos 2,000 hingga 4,000 miligram atau lebih apabila diambil untuk masalah emosi.

Vitamin B: penting untuk metabolisme sel dan penyelenggaraan sistem saraf pusat. Emmons mengesyorkan B-kompleks (yang lengkap dgn 8jenis vit B) atau multivitamin untuk memastikan mendapat banyak vitamin B, yang boleh membantu menstabilkan membran sel saraf.

Vitamin D: walaupun tidak cukup banyak bukti mengenai keberkesanan vitamin D sebagai penambah mood, sekurang-kurangnya satu kajian yang melaporkan kebaikan daripada vitamin D dalam merawat gangguan afektif bermusim, satu bentuk kemurungan yang berlaku semasa bulan-bulan musim sejuk.


Sudah tentu, jika anda mengalami masalah mood yang teruk berjumpalah dengan doktor - sebelum anda mencapai tahap yang tidak dapat dirawat.

Anda mahu hidup dengan gembira, bebas dari kemurungan, hubungi saya di 017-3725667 atau email ke tollgategirl@yahoo.com

Wednesday, 9 January 2013

MENJADI AHLI SHAKLEE

No comments:

Ramai ingin tahu tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee. Iyelah, dah beli tiap-tiap bulan, kenapa tidak anda mendaftar sahaja untuk menjadi ahli Shaklee, betul kan? Sebelum tu, pasti anda nak tahu apakah faedah berdaftar sebagai ahli Shaklee ni.

Antara keistimewaannya:



  • Pembelian produk dengan harga ahli.
  • Nikmati offer bulanan Shaklee.
  • Kumpul points dan tunggu cek/cash anda tiba!

Menarik kan? Yang bestnya tak perlu nak ada minimum purchase untuk maintain membership... Kecuali lah kalau dah 2-3 tahun tak beli apa2.. itu kemungkinan membership pun dah tak valid. Tapi saya percaya bila dah kenal & yakin dengan Shaklee memang tak berpaling dah pada produk lain especially yang kat kedai2, sebab:

PERKARA ASAS UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN

No comments:
Masa untuk membuat beberapa perubahan dalam diet anda?
Jika YA, periksa perkara2 dibawah ini dahulu.


Memutuskan berapa banyak berat yang perlu anda kurangkan?

Berapa Berat Anda yang sepatutnya?

Bergelut dengan berat badan yang berlebihan dan rasa kecewa? Belajar dan ketahui dengan menurunkan 10% daripada berat badan anda, anda akan mendapat banyak faedah dan kebaikan untuk kesihatan anda.


Adakah Matlamat Penurunan Berat Badan Anda realistik?

Belajar mengapa mengurangkan berat badan secara perlahan-lahan adalah yang terbaik untuk hasil jangka panjang. Cari bagaimana untuk mengubah tabiat lama kepada tabiat baru seperti kurang makan dan menjalankan lebih aktiviti fizikal, untuk mengurangkan berat badan.


Bagaimana untuk Kurangkan Berat Badan dngan Cepat

Tuesday, 8 January 2013

APA ITU TEKANAN DARAH TINGGI

No comments:

Apakah itu Tekanan Darah Tinggi?

Tekanan darah tinggi, juga dikenali sebagai hipertension, penyakit kardiovaskular yang paling biasa.

Tekanan darah merujuk kepada daya darah menolak ke arah dinding arteri kerana ia. Seperti udara di dalam tayar atau air di dalam hos, darah mengisi arteri kapasiti tertentu. Sama seperti udara yang terlalu banyak tekanan boleh merosakkan tayar atau terlalu banyak air menolak melalui hos taman boleh merosakkan hos, tekanan darah tinggi boleh mengancam arteri yang sihat dan membawa kepada keadaan yang mengancam nyawa seperti penyakit jantung dan strok.


From symptoms to treatment to prevention
tekanan darah

Hipertension adalah punca utama strok dan punca utama serangan jantung. Di Amerika Syarikat sahaja, lebih daripada 30% daripada orang dewasa Amerika mempunyai tekanan darah tinggi. Presiden Persatuan Hipertensi Malaysia (PHP), Dr Azani Mohamed Daud berkata, dianggarkan sebanyak 0.97 bilion orang mengidap tekanan darah tinggi di seluruh dunia.  Jumlah itu dijangka meningkat kepada 1.56 bilion orang menjelang tahun 2025. Walau bagaimanapun, hanya 35.8 peratus yang prihatin bahawa mereka mempunyai hipertensi.  Namun begitu, yang lebih membimbangkan lagi adalah daripada 4.8 juta rakyat Malaysia yang mengidap penyakit hanya lapan peratus daripada mereka dapat dapat mengawal tekanan darah mereka supaya berada dalam julat yang boleh diterima.

Jika anda mempunyai tekanan darah tinggi, anda mungkin akan mengetahui tentang hal itu semasa pemeriksaan rutin. Atau, anda mungkin telah menyedari masalah ketika mengambil tekanan darah anda sendiri. Pastikan untuk berjumpa dengan doktor anda untuk mengesahkannya, dan mengambil peluang untuk belajar apa yang anda boleh lakukan untuk membawa tekanan darah anda di bawah kawalan.

Bagaimana Tekanan Darah Diukur?

Dua bacaan akan keluar apabila anda membuat bacaan tekanan darah. Yang pertama dan yang lebih tinggi antara dua adalah ukuran tekanan sistolik, atau tekanan dalam arteri apabila jantung berdegup dan mengisinya dengan darah. Nombor kedua mengukur tekanan diastolik, atau tekanan dalam arteri apabila jantung terletak di antara denyutan.

Tekanan darah yang normal meningkat beransur-ansur dari kira-kira 90/60 di kelahiran kepada kira-kira 120/80 bagi orang dewasa yang sihat. Jika seseorang itu mengambil bacaan tekanan darah anda dengan serta-merta selepas anda akan menyampaikan ucapan atau berlari, bacaan pasti akan kelihatan tinggi. Ini tidak semestinya menyebabkan penggera: Ia adalah semula jadi bagi tekanan darah meningkat dan jatuh dengan perubahan dalam aktiviti atau keadaan emosi.

Ia juga normal bagi tekanan darah berbeza-beza dari masa ke semasa. Tetapi apabila tekanan darah kekal tinggi secara konsisten, berbincang dengan doktor anda tentang rawatan. Tekanan darah tinggi secara konsisten memaksa jantung untuk bekerja jauh di luar kemampuan. Selain itu, situasi ini juga akan mencederakan saluran darah, tekanan darah tinggi boleh merosakkan otak, mata, dan buah pinggang.

Orang dengan bacaan tekanan darah 140/90 atau lebih tinggi, diambil sekurang-kurangnya dua kali, dikatakan mempunyai tekanan darah tinggi. Jika tekanan masih tinggi, doktor anda mungkin akan memulakan rawatan. Orang dengan bacaan tekanan darah 200/130 atau lebih tinggi memerlukan rawatan segera. Orang dengan diabetes dirawat jika tekanan darah mereka meningkat melebihi 130/80, kerana mereka sudah mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat penyakit jantung.

Penyelidik mengenalpasti rakyat dengan tekanan darah tinggi sedikit daripada 120/80 sebagai kategori berisiko tinggi untuk mendapat hipertension. Keadaan ini dipanggil pra-hipertension. Pra-hipertensi kini dikenali untuk meningkatkan kemungkinan kerosakan kepada arteri dan jantung, otak, dan buah pinggang, begitu ramai doktor kini mencadangkan rawatan awal, walaupun tidak ada bukti bahawa ini membantu dalam jangka masa panjang.


Walaupun begitu, ramai orang dengan tekanan darah tinggi tidak menyedari bahawa mereka mempunyai keadaan. Sesungguhnya, hipertension sering dipanggil "pembunuh senyap" kerana ia jarang menyebabkan gejala, walaupun ia mengenakan kerosakan yang serius kepada badan. Jika tidak dirawat, tekanan darah tinggi boleh membawa kepada masalah penglihatan, serta kepada serangan jantung, strok, dan lain-lain keadaan yang boleh membawa maut, termasuk kegagalan buah pinggang.

Hipertension juga boleh membawa kepada kegagalan jantung. Pesakit yang mempunyai tekanan darah yang sangat tinggi dikatakan mempunyai hipertension malignan, dengan tekanan diastolik biasanya melebihi 130 atau tekanan sistolik melebihi 200. Hipertension malignan adalah satu keadaan yang berbahaya yang boleh berkembang dengan cepat dan menyebabkan kerosakan organ cepat. Ia memerlukan perhatian perubatan dengan segera.

Mujurlah, tekanan darah tinggi boleh dikawal dengan berkesan. Langkah pertama adalah dengan cara membuat pemeriksaan tekanan darah anda diperiksa secara berkala.

Siapa berisiko mendapat Hipertension?

Tekanan darah tinggi adalah lebih cenderung pada orang yang:

  • Mempunyai sejarah keluarga tekanan darah tinggi, penyakit jantung, atau penyakit kencing manis
  • Adakah lebih 55 umur
  • Mempunyai berat badan berlebihan
  • Adakah tidak aktif secara fizikal
  • Minum alkohol berlebihan
  • Kerap terdedah kepada Asap
  • Makan makanan yang tinggi dalam lemak tepu atau garam
  • Gunakan ubat-ubatan tertentu seperti NSAID (ibuprofen, aspirin, contohnya), dekongestan, dan dadah haram seperti kokain
Apakah simptom-simptom yang anda mempunya tenakan darah yang tinggi?

Apakah yang dapat membantu anda untuk menangani masalah tekanan darah tinggi?



Monday, 7 January 2013

SIMPTOM-SIMPTOM TEKANAN DARAH TINGGI

No comments:
Darah tinggi adalah salah satu pembunuh senyap yang utama. Ia merupakan penyakit yang kurang didiagnos dan dirawat di seluruh dunia sehinggalah hari ini. Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan II menunjukkan bahawa kira-kira 24% penduduk Malaysia menghidap darah tinggi . Kebanyakannya disebabkan oleh pembentukan ‘benteng’ dalam salur darah yang disebabkan oleh kolesterol.
Salah satu aspek yang paling berbahaya adalah bila anda sendiri mungkin tidak tahu bahawa anda mempunyai tekanan darah tinggi. Malah, hampir satu pertiga daripada orang-orang yang mempunyai tekanan darah tinggi tidak mengetahinya. Satu-satunya cara untuk mengetahui jika tekanan darah anda adalah tinggi adalah melalui pemeriksaan berkala. Ini adalah penting terutamanya jika anda mempunyai saudara terdekat yang mempunyai tekanan darah tinggi.

Jika tekanan darah anda adalah amat tinggi, mungkin anda akan dapat mengenalinya melalui simptom-simptom ini:
  • sakit kepala yang teruk
  • Keletihan atau kekeliruan
  • masalah penglihatan
  • sakit dada
  • kesukaran bernafas
  • denyutan jantung tidak teratur
  • Darah dalam air kencing
  • Berdebar-debar di leher dada anda, atau telinga
Jika anda mempunyai simptom-simptom ini, berjumpa doktor dengan segera. Anda boleh mempunyai krisis hipertension yang boleh membawa kepada serangan jantung atau strok.

Hipertension yang tidak dirawat boleh membawa kepada penyakit yang serius, termasuk strok, penyakit jantung, kegagalan buah pinggang dan masalah mata.


Adakah produk Shaklee dapat merawat darah tinggi? Merawat 100% mungkin tidak, tapi mengawalnya dari menjadi lebih teruk, mengurangkan simptom, serta mengelakkan darah tinggi dari berlaku.

Vitamin Shaklee yang disarankan kepada penghidap darah tinggi:-
  • Vitamin Asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vita-C –> membekalkan sokongan yang diperlukan oleh sistem imun badan untuk melawan sebarang kesan jangkitan dan mengekalkan kesihatan kardio-vaskular.
  • Carotomax, Vita-C dan Vita-E –> gabungan nutrien antioksidan penting untuk mengurangkan risiko penyakit yang terhasil daripada aktiviti radikal bebas.
  • Omega Guard –> merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung
  • Garlic Complex –> mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular.
  • Shaklee Fiber Plan ->
    Shaklee Fiber Plan® Unflavored is uniquely formulated with natural plant fiber sources. It is an excellent source of vitamin C. It is fat free and cholesterol free. It promotes regularity and prevents constipation, Helps to maintain normal blood sugar level (beneficial to diabetics) and Cleans the intestines by removing harmful toxins and potential carcinogens.
    *A diet high in fiber (25 grams a day) helps keep cholesterol levels.
Saya suka mengesyorkan untuk mendapatkan langkah pencegahan sebelum terlambat. Dapatkan Vitamin/Suplemen dari saya dengan harga berpatutan. Hanya yang terbaik untuk anda berasa lebih sihat.
Sila hubungi saya di 017-3725667 atau email saya tollgategirl@yahoo.com




Friday, 4 January 2013

LELAH/ASMA DAN PENAWARNYA

No comments:

Asma membuat pernafasan menjadi sukar bagi lebih daripada 34 juta rakyat Amerika. Gejala Asma, yang termasuk batuk, berdehit, dan sesak dada, adalah biasa dalam serangan asma. Kadang-kadang asma dipanggil asma bronkial atau penyakit saluran udara reaktif. Asma pada kanak-kanak semakin meningkat, tetapi dengan rawatan yang betul untuk gejala asma, kanak-kanak dan orang dewasa boleh hidup dengan baik

Adakah anda tahu jenis asma? Jika anda mempunyai asma, anda tahu bagaimana gejala asma menakutkan, seperti berdehit, batuk, sesak nafas, dan sesak dada, boleh. Walau bagaimanapun, kemajuan dalam pemahaman kita asma telah membantu pakar-pakar menentukan jenis tertentu asma, seperti senaman yang menyebabkan asma (asma yang berlaku dengan melakukan senaman fizikal) dan asma waktu malam (asma yang membuatkan tidur sengsara dan adalah agak serius). Memahami jenis asma anda telah boleh membantu anda mencari rawatan yang paling berkesan apabila anda mempunyai serangan asma.

Ini adalah beberapa kategori Asma.


  • Alahan dan Asma - Asma yg berkait dengan sesuatu alahan
  • Latihan-fizikal Asma - Asma yg berpunca daripada aktiviti fizikal
  • Batuk Asma - Asma yg hadir bila anda batuk teruk
  • Asma Pekerjaan - Asma yg hadir hanya di tempat kerja
  • Waktu malam (Malam) Asma - Asma yg kerap menyerang anda di waktu malam
  • Keadaan Kesihatan - Asma yg berkait dengan sesuatu penyakit lain



Asma disebabkan oleh keradangan pada tiub bronkial dengan peningkatan pengeluaran rembesan melekit di dalam tiub. Orang yang mempunyai asma mengalami gejala-gejala apabila saluran pernafasan menjadi sempit, keradangan, atau saluran berisi dengan mukus. 

Gejala asma biasa termasuk:

  • Batuk, terutama pada waktu malam
  • berdehit
  • Sesak nafas
  • Kesesakan dada, sakit, atau tekanan

Namun, tidak setiap orang dengan asma mempunyai gejala yang sama dalam cara yang sama. Anda mungkin tidak mempunyai semua gejala-gejala ini, atau anda mungkin mempunyai gejala yang berbeza pada masa yang berlainan. Gejala asma anda juga mungkin berbeza dari setiap serangan asma itu sendiri.

Sesetengah penghidap asma tidak mendapat serangan untuk tempoh yang lama. Yang lain mungkin mempunyai gejala asma setiap hari. Di samping itu, sesetengah orang hanya boleh mempunyai asma semasa latihan atau asma dengan jangkitan virus seperti selsema.

Serangan asma ringan adalah umumnya lebih biasa. Biasanya, saluran pernafasan terbuka dalam beberapa minit untuk beberapa jam. Serangan yang teruk adalah kurang biasa tetapi bertahan lebih lama dan memerlukan bantuan perubatan dengan segera. Ia adalah penting untuk mengenal pasti dan merawat.


Mengenali petanda-petanda awal Asma

Tanda-tanda amaran awal adalah perubahan yang berlaku sejurus sebelum atau pada permulaan serangan asma. Tanda-tanda ini mungkin bermula sebelum petanda biasa asma dan tanda-tanda awal bahawa asma anda semakin buruk.

Dengan mengenal pasti tanda-tanda ini, anda boleh menghentikan serangan asma atau menghalang satu daripada menjadi lebih teruk. Tanda-tanda amaran awal asma termasuk:

  • Batuk yang kerap, terutamanya pada waktu malam
  • Kehilangan nafas dengan mudah atau sesak nafas
  • Rasa sangat letih atau lemah semasa bersenam
  • Berdehit atau batuk selepas senaman
  • Merasa letih, mudah marah, cepat marah, atau muram
  • Berkurang atau perubahan dalam fungsi paru-paru
  • Tanda-tanda selesema atau alahan (bersin, hidung berair, batuk, kesesakan hidung, sakit tekak, dan sakit kepala)
  • masalah tidur

Di Shaklee kami dapat membantu anda dalam menangani / mengurangkan kan penyakit ASMA anda. Hanya dengan Alfalfa Complex, dengan kos yang sangat minima dan mudah, hanya telan beberapa biji anda akan berasa sangat lega. Anda akan rasa perubahannya, anda tidak lagi diserang Asma seperti kebiasaannya. 

Anda juga boleh mengambil Nutriferon untuk menguatkan sistem imun anda.

Untuk maklumat lanjut boleh berhubung terus dengan saya di 0173725667 atau email ke tollgategirl@yahoo.com atau boleh layari produk
Saya menawarkan harga yang paling berpatutan dan penghantaran yang cepat.





Thursday, 3 January 2013

MILIKI KULIT YANG CANTIK DENGAN SKIN CARE SET SHAKLEE

No comments:

Assalamualaikum~ haa kali ni kite beralih ke blog! Shaklee , familiar brand to people all over the world ! heee~ Now sy sendiri tgh amik supplement set D + ESP, ape tu set D, SET KECANTIKAN UOLSSS!
sape taknak cantik? semua orang pun nak cantik, nak kulit putih gebu, takde kesan kesan jerawat ni semua, Bile kulit bersih  confident level pun naikkan ? heee~ Okay meh sini nak cite~



Set kecantikan Shaklee, atau Set D terdiri daripada Vitamin C, B kompleks dan Vitamin E. Setiap satu supplement saling berfungsi dan membantu antara satu sama lain.



Vitamin C - penting untuk pengikatan kolagen

B Kompleks- untuk membantu menaikkan seri muka, membantu untuk saraf yang baik dan untuk mood yang ceria

Vitamin E- Sememangnya sangat bagus untuk kulit yang cantik, mengurangkan inflamasi, mengurangkan bengkak, menyembuhkan luka dan juga baik untuk sistem saraf


Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri





So sape yang taknak wajah cantik berseri lagi gebusssss ~ wowwww

berminat? boleh sms ke 0173725667 atau boleh email saya tollgategirl@yahoo.com

FAST DELIVERY....

Entry Credit to http://nordnoraa.blogspot.com/
Lagi artikel mengenai penjagaan kulit click here



Ni one of testimoni pengguna SET D Shaklee

Salam semua :)

Saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? :)

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)

gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)